שילוב במחנה הקיץ

 

שילוב במחנה הקיץ

המחנה בפתח וכולנו במתח- התארגנות לקראת שילוב במחנה

חומר למחשבה והתארגנות למדריכים משלבים- לקראת טיולי קיץ

שיגרה, קביעות וסדר יום מהווים את הבסיס הבטוח והמוכר לחיים עבור כולנו.

כשמדובר בילד עם צרכים מיוחדים , השגרה והביטחון משמעותיים הרבה יותר. עבור חלק ניכר מחניכינו המיוחדים העולם הוא מקום מהיר, מאיים ובלתי בטוח. סדר יום קבוע מאפשר להם לרכוש ביטחון, לדעת מה קורה עכשיו, לקראת מה אני הולך, מה יהיה אחר כך  , איך להתכונן לכל דבר ומה לעשות.

יציאה מהשגרה ושינוי של סדר היום הקבוע עלולים להיות מקור לקושי עבור חלק מהחניכים. יציאה לטיול ולינה מחוץ לבית (בתנאי שטח) הם שבירת שיגרה גדולה מאד: מקום שונה, קצב שונה, רעשים אחרים, קצת בלאגן.... על אלה נוסיף לפעמים קושי בהתמצאות במרחב, קושי בהבנת סיטואציות חברתיות, איטיות בתגובות, תנועות מסורבלות ועוד קשיים כאלה ואחרים – ונשאר לנו רק לנסות ולדמיין מה עובר על החניך שלנו, שכל כך חלם וחיכה להגיע כבר למחנה / לטיול .

אז איך אני כמדריך יכול להקל על החניך , לסייע לו ולהוביל אותו להנות במחנה?

קודם כל, הכנה. כאמור, הפתעות  והליכה אל הלא נודע הם גורם מכביד ומאיים. לכן, נכין את החניך לקראת המחנה, החל מהשלב בו אורזים תיק (לא בטוח שברור לו מה לארוז. כדאי להכין ביחד איתו רשימה כתובה או מצוירת של כל הדברים) , דרך ההמתנה לאוטובוס, ליד מי אני יושב בנסיעה (אם יש צורך, תדאגו לזה מראש), עצירות לשירותים, תכנית המחנה, איזה שירותים יש במחנה (אפשר לצלם בהכנה את השירותים הכימיים)– ועד החזרה הביתה. חשוב לשים לב להכנת החניך לשעות הערב – ולבלאגן שלעיתים מתרחש בהן.  כדאי מאד לחלק את הזמן בין כל המדריכים בצוות ולדעת מי אחראי על החניך בכל שעה. רצוי, אם מתאים, לחלק את האחריות גם בין החניכים.

ככל שנכין יותר את החניך ואת עצמינו, כך נקל עליו ועלינו את ההתמודדות - וגם נוכל כולנו להנות.

דבר נוסף, הורים של החניך- מומלץ מאד לשבת איתם ולעבור ביחד על לוז המחנה על מנת לצפות נקודות שעלולות להיות מאתגרות. למשל, שירותים. האם צריך עזרה, איזה סוג של עזרה. לילה- האם יש סיכוי שיהיה לו קשה. אם כן, כיצד נרדם בבית, אולי אפשר להביא משהו שעוזר לו להירדם גם למחנה, אולי כדאי לקחת מההורים כל מיני מכתבים וצופרים קטנים ולתת לו ברגעי שיא או כשקשה לו, אולי להגדיר שעות בהן מדברים בטלפון עם ההורים.

כמובן שחשוב להיערך למחנה גם עם החניכים האחרים שלכם ובתוך הצוות: עריכת תורנות מי צמוד ומתי לחניך, מה באחריות כל אחד ועוד.

ולסיום,  ההכנה וכל ההיערכות צריך שיהיו בהתאם ליכולות של החניכים – ובצורה כזו שתאפשר להם להביא לידי ביטוי במחנה את היכולות שלהם ואת נקודות החוזק (אחריות על הכנת שלט, חלוקת צופר שמכינים מראש לכולם וכד´).

אין ספק שהכנה נכונה, סבלנות וחשיבה מראש יכולים להפוך את המחנה לאירוע משמעותי ומיוחד עבור החניך, עבור כל הקבוצה ועבורך המדריך.

 




בניית אתרים Blacknet.co.il